Актуальна інформація для туристів в Таїланді

0
84

Одним з найбільш улюблених місць для відпочиваючих з усього світу є Таїланд. Барвисті пейзажі, чисте море і безліч можливостей для любителів всіх видів відпочинку забезпечують тайським курортів стабільно високу відвідуваність. Раніше у туристів була можливість в’їжджати без візи необмежену кількість разів, але після ухвалення оновленого закону, правила перетину тайської кордони змінилися.



Можна перебувати в Таїланді без візи

Організація поїздки в ТаиландТуристы можуть проживати в країні 30 днів, не отримуючи для цього візу. По прибуттю прикордонник ставить до паспорта відмітку, що вказує, до якої дати турист може вільно перебувати в країні. Важливою умовою, щоб отримати штамп, що дозволяє в’їзд і перебування, є наявність діючого закордонного паспорта і квитків на зворотний шлях. Всі туристи повинні заповнити міграційну карту і митну декларацію, а також підтвердити свої фінансові можливості довідкою з банку або виписки з рахунку, на якому має бути мінімум 20 тис. бат на одного туриста.

Дозволений термін перебування відраховується від дати в’їзду включно. При плануванні подорожі варто враховувати, що дозволений термін становить не місяць, який може містити як 31,так і 28 днів, а рівно 30 календарних діб. Згідно законам Королівства, іноземний громадянин повинен виїхати з країни до 23 годин 59 хвилин того дня, який поставлений в штампі в якості закінчення дозволу на перебування.

Якщо необхідно затриматися, можна збільшити час перебування на 7 днів. За продовження треба сплатити збір 1900 бат. Ніяких документів, що підтверджують наміри залишитися, не потрібно, потрібно лише написати заяву в імміграційному бюро. Можливість продовження терміну доступна тільки один раз.

Правила і терміни оформлення туристичної візи в Таїланд

Не так давно посольство Королівства Таїланд прийняв рішення боротися з порушниками режиму в’їзду в країну. Багато іноземців, вважаючи за краще не робити туристичну візу для проживання більше місяця, просто перетинали кордон Королівства і тут же поверталися назад, отримуючи в новий паспорт штамп, дозволяє жити в країні 30 днів. Тепер після того, як громадянин 3 рази поспіль в’їхав в країну по штампу, перетин тайської кордону для нього буде закрито назавжди.

Щоб мати можливість офіційно жити в Таїланді туристом тривалий час, потрібно оформити туристичну візу в консульстві, яка буває двох видів:
1.Одноразова. Дається на 60 днів; по закінченню терміну можна зробити в імміграційному офісі Таїланду продовження ще на 30 днів. Для відкриття візи необхідно, щоб час дії основного документа було більше 6 місяців.
2.Мультивіза. Дозволяє перетинати кордон Таїланду протягом півроку необмежену кількість разів. Термін кожного перебування не може перевищувати 60 днів без можливості продовження. Отримати візу такого типу можна тільки в країні проживання.

Щоб отримати дозвіл на в’їзд, туристу необхідно подати в посольство Королівства наступні документи:
•закордонний паспорт та копію першої сторінки;
•2 фотографії розмір 3*4 см;
•довідку з постійного місця працевлаштування, в якій вказані посада та оклад;
•виписка з карти або банківського рахунку. Мінімум грошових коштів на одну людину становить 800 доларів на місяць.
•заповнену заявником анкету з підписом.

Студентам і школярам потрібно подати довідку з навчального закладу, а пенсіонерам – копію пенсійного посвідчення. Неповнолітні громадяни в якості основного документа повинні пред’явити свідоцтво про народження. У тому випадку, якщо майбутній турист не працевлаштований офіційно, потрібно оформити спонсорський лист та направити довідку з роботи спонсора.

Заяву на візу розглядається не більше 3 днів. При необхідності можна передавати документи в посольстві через представника за довіреністю або за допомогою туристичного агентства.

Покарання для порушників міграційного законодавства

Видача візи ТаиландПо закінчення дозволеного терміну перебування, якщо турист не покинув країну, за кожен день понад терміну нараховується штраф в 500 бат. Загальна сума штрафу може становити не більше 20 тисяч бат. За законами країни перебування на її території більше 15 днів без візи прирівнюється до нелегального проживання. Це порушення карається тюремним ув’язненням і депортацією з країни. Турист, який порушив правила перебування, заноситься в чорний список на строк, що залежить від кількості днів проживання без візи.

Оскільки віза для туристів видається у досить короткі строки та для її отримання не потрібно багато документів, краще не ризикувати, вирушаючи в Таїланд більш ніж на місяць. У тих, хто подбав про візовий вирішенні заздалегідь, не виникне складнощів при контролі на кордоні і під час наступних візитів в країну посмішок.